17 Temmuz 2012 Salı

Emma Watson TR'e Ne Oldu?



Arkadaşlar bunun açıklamasını sayfa kapandığı günden beri kaç milyon kere yaptım bilmiyorum ama son kez burada yapıyorum. Ve lütfen sizlere de soran olursa doğrudan bu yazının linkini gönderin ki okuyabilsinler.

30 bin kişilik Emma Watson TR sayfamız (www.facebook.com/emmawatsonturkey adresli) Nisan ayında facebook'un aldığı bir kararla Emma Watson'ın resmi sayfasına dahil edildi.

Sayfalar ünlülerin sayfalarına neden dahil ediliyor?

Sayfaların bildiğiniz gibi kategorileri var. Müzisyen, aktör, yönetmen, oyuncu... gibi. Biz bu kategorilerden birini seçtiğimizde bunun anlamı o ünlüyü birebir temsil etmek demek. Ama o ünlünün ajansı, menejeri ya da kendisi dışında bunu yapmaya hiçbirimiz yetkili değiliz. Bizim kurduğumuz sayfalar aslında hayran sayfaları yani facebooktaki adı ile "topluluk/community" sayfaları. Bu nedenle facebookun "topluluk" sayfası olarak kategorilendirilmemiş sayfaları resmi sayfalara dahil etme gibi bir hakkı doğal olarak var. Bu haksızlık falan değil.

Bunu önlemek için ne yapılabilir?

Bunun çözümü sayfa adında falan değil. Sayfanızın kategorisini Sayfa düzenle > Temel bilgiler  kısmından Kategori kısmını "diğer" yapacaksınız hemen yan tarafta çıkan yer otomatik olarak "topluluk" olacak.
Alttaki kısma da hangi ünlü ile ilgiliyse onun adını yazıp resmi sayfasını seçerek bir hayran sayfası olduğunuzu da netleştirmiş oluyorsunuz. Böyle yaptığınızda sayfanızın resmi sayfalara dahil edilme ihtimali kalmıyor.



Resmi sayfaya dahil edilen sayfaları geri alma şansı var mı?

Hayır malesef yok. Böyle bir şey olsa zaten Emma Watson TR'i geri alırdık. Ama olan oldu, öğrenmiş olduk. Bundan sonrasında dikkatli olacağız.


Sizler de sayfası olanlar olarak ya da sayfa sahiplerini uyararak bu şekilde olacakları önleyebilir emeğinizi koruyabilirsiniz.
Tekrar 6000 olduk kısa zamanda. Hepinize bizi yalnız bırakmadığınız için çok teşekkürler.

Mine & Nezii.

Hiç yorum yok: